RING – Reintegrációs Ifjúságnevelési Gócpont

1039 Budapest, Víziorgona u. 7.

Telefon (üzenet): +36 20 576 9810

Munkatársak

Farkas Katalin utcai szociális munkás
Rékassy Luca utcai szociális munkás

A 2006 óta fennálló békásmegyeri közösségi tér preventív jelleggel biztonságos helyet nyújt általános és középiskolás gyermekek, halmozottan hátrányos helyzetű és utcán csellengő fiatalok számára.

A RING lehetőséget biztosít szabadidejük hasznos, produktív és kreatív eltöltésére, kortárs-kapcsolataik elmélyítésére és színesítésére.

A délutánokat két blokkra osztjuk; először a gyerekeknek helyet, eszközöket és segítséget nyújtunk abban, hogy iskolai feladataikat megoldják, vagy lemaradásukat behozzák. Ezután következik a „játékos” blokk, melyben különböző csapatjátékokat, társasjátékokat játszunk a gyermekekkel, kézműveskedünk, érzékenyítő beszélgetéseket folytatunk.

A kikapcsolódást csocsó- és pingpongasztal, filmes szoba, könyvek és babzsákok is segítik.

Tavasztól őszig egyéb programok színesítik a palettánkat; szabadidős, sport- és kulturális programok, kirándulások, nyári táborok.

Általános célunk a gyerekek megtartása, újak bevonzása, szociális készségeik fejlesztése, és annak a helynek a biztosítása, ahol biztonságban érzik magukat, ismerkednek és kapcsolatokat alakítanak ki; továbbá érzékenyítés a másik hátrányos helyzetére, látókörük szélesítése.

Közeli célunk egy színjátszó kör beindítása és meseterápiás foglalkozások tartása.

Várjuk szeretettel gyermekét, ismerősét!